Sunday, February 19, 2017

Dogum Günün Kütlü Olsun Nila

Ahh..this title is so embarrassing, isn't it? Today is my birthday 20-02-2017. I'm turning into 22 years old. Firstly, I want to say Alhamdulillah to Allah, the Lord of the world who give me a beautiful life so far. There so many good people around me, even though they are not remember my special day LOL. Surely, it doesn't matter for me but a little regret, but again its okay :(

Well, in this 22 birthday I'm not celebrating as I did in my last birthday such as celebrated with friends or family bcz right now I stay in other city which is no friends here who knew my birthday :)

Okay, I just wanna say happy birthday to me. I wish everything will be great this year. I deeply want to get married and get scholarship as well. Besides, I wanna get a job for temporarily waiting for my turkiye scholarship announcement. I was so pain cz too much wasting time just lay on bed and being an underemployment LOL.

Allah knows what is the best for me. Wish all my dreams come true ^^ Amin

These some of the wishes from my friends<3 p="">


Wednesday, February 1, 2017

Princess VB born in February

February is the month of joyful and happiness. Literally, valentine's day also celebrated on this month. 

Hey hoo...VB is my second name which is abbreviation of Febri >„<  Actually, some people call me by the first name, nila. I loved that name coz its too cute I thought. Yet, I loved when people call me Febb/Febby either. Luckily, It resemble to my month's name LOL. 

Well, dude maybe this is not good stuff to post on blog :D But, I just wanna try to keep writings on this. Because I need to practice writing English more, and this is the right place for me.

Pardon my weirdnesses, I'm just a stupid girl who loved to learn English by my self. Coz I couldn't even learn English well when I was taking course in English village. I'm the kind of person who loved self study. And I think that its really useful for me. 

Today is 1st February, so 19 days later I will turn in to 22 years old. Ya Allah...how old am I?????

I always put my hands up to take pray and ask Allah to send me My prince very soon in my 22❤❤ Ameen.

February be nice to me please. Bring me the joyful of life and give me everything I deserve to 😊
I'm a dream big Princess😆

Tuesday, January 31, 2017

Pengajuan Passport Republik Indonesia Tahun 2017

Sore semua..
Hari ini saya mau berbagi pengalaman membuat paspor Republik Indonesia di Kantor Imigrasi Kelas I Tanjung Perak Surabaya. Buat kalian yg males ngantri panjang + luamaaaa (saya ngantri dari jam 5.30 pagi) saran saya mending online. Tapi...tapi...berdasarkan pengalaman saya dan teman², server passport online sering down. Which is, gagal terus buat onlinenya.

Ahh sebel...tanpa pikir panjang akhirnya saya nitip temen saya beli formulir di Kantor Imigrasi. Harganya Rp10.000 saja. Isinya ada Surat pernyataan+materai, formulir pengajuan, sampul paspor, dan map. Semua persyaratan juga sudah tertulis di mapnya. Jadi saya ke kantor Imigrasi cuman ngantri nomor urut buat wawancara dan foto.

Map ini gratis alias Cuma-cuma^^ Kira bayar 10rb buat materai+sampul paspor
Syarat pembuatan paspor

Baru dapet sampulnya doang..isinya belum jadi xoxo

Curhat dikit yahh ..tadi saya dapet nomor urut 80 which is jam 2 siang baru kepanggil buat wawancara. Sialnya saya telat gara² keasyikan ngobrol sama temen di luar. Ahh payahh hahaha

Long queue, In case, I was stand up around 3hours 

Selesai wawancara saya harus nunggu lagi sampe jam 3 buat foto. Pesenku buat kalian, kalo nunggu nomor antrian jangan jauh² dari ruang tunggu. Kalo masalahnya kayak aku jadi bikin lama lagi nunggunya.

Antri buat interview+foto
Pain of waiting, kaki mulai kemeng LOL

Sekedar info aja ya..awalnya saya ngga tau bedanya paspor 24 halaman Dan 48halaman. Setelah saya nanya ke petugas, ternyata paspor 24halaman dikhususin buat TKI. Akhirnya saya pun minta dibuatin yang 48halaman. Biaya pengajuan paspor Rp 355.000 . bayarnya lewat bank BNI. Paspor saya diperkirakan selesai hari Selasa minggu depan. Almost semingguan berarti yaaa..hari ini hari rabu soalnya.


Saturday, January 28, 2017

Ayah, Izinkan Aku Sekolah

Aku lelah..perjuangan ini begitu melelahkan ya Allah. Di penghujung usiaku yang sudah tidak lagi muda ini, ayah selalu menyindirku hampir setiap kali aku meminta izin untuk sekolah (lagi). Sekarang usiaku 21 tahun 11 Bulan. Ini berarti bulan depan aku genap 22tahun. Bagiku, aku masih sangat muda dan baru beranjak dewasa. Tapi bagi orang tuaku, khususnya ayahku, aku sudah tua dan sudah waktunya untuk menikah. Jujur dari lubuk hatiku yang terdalam aku ingin menangis, Aku ingin berteriak. "Ayah, maafkan anakmu ini yang belum bisa membahagiakanmu."
Aku Sadar, mungkin Allah telah merencanakan sesuatu yang indah untukku. Aku tau kesabaran memang sangat susah dijalani, tapi Aku sangat percaya dengan arti sebuah kesabaran. 

Satu pertanyaan ayah yang ngga akan pernah kulupakan saat beliau bertanya: "nduk, temen-temenmu udah nikah semua, Apa kamu ngga capek sekolah terus?Apa kamu ngga pengen kayak mereka? " 

Dengan berat hati aku menjawab, "Ayah..Aku ngga peduli sama mereka. Aku punya cita-cita. Maafkan jika Aku belum bisa bahagiain ayah. Aku janji, Aku pasti bisa menggapai mimpiku. Ayah..Aku tau mungkin ayah lelah menghadapi sikapku yang keras kepala ini." 

Susah memang memiliki anak perempuan yang sama sekali ngga pernah nurut kata orang tua seperti Aku ini. Sekali waktu ayah juga pernah berkata bahwa beliau ingin Aku segera menikah agar tanggung jawab ayah berkurang. 

Ya Allah, kalau boleh Aku meminta..dekatkanlah ia yang memang Kau takdirkan untuk menjadi jodohku. Jujur Aku ingin lanjut S2 sebelum menikah. Tapi jika memang menikah adalah jalan terbaikku maka segera hadirkanlah dia untukku. 

Teruntuk Ayahku tersayang, Aku tau Kau begitu kecewa padaku. Saat kau melihat semua teman²ku yang sudah menikah dan bekerja, anak perempuanmu ini masih saja berada di rumah berburu informasi tentang beasiswa dan belajar bahasa Inggris. 

Ahh...penat rasanya menyelami kegiatan yang membosankan ini. Apalagi tidak seorangpun dari keluargaku yang mendukung perjuanganku ini. Satu²nya orang yang selalu mendukungku ialah dia..dia yang jauh disana. Dia yang menjadi tambatan hatiku yang mungkin juga akan menjadi seorang yang sangat tidak diinginkan oleh ayah ibuku. Ahh..entahlah ya Allah. Aku percaya takdirmu untukku pasti sudah terlukis indah di Lauhul Mahfudz. 

Kuatkan tekadku until hijrah di jalanmu. Berikanlah hidayah pada Ayah Ibuku untuk merestui perjuanganku menggapai mimpi yang sempat hilang karena kegagalanku.
Febb is Me

Love Through The Distance

Morning everybody.
Happy long weekend for all LDR fighter. What do you do with your couple in the weekend guys? Are you doing some phone or video calls whole day? Ahh, its so awesome if you did it with your lovely.

Unfortunately, my bf was crazy busy of work. He hasn't few time for me even in the weekend. However, he always remind me to stay thinking positive. And yes, I obey him to think positive always LoL!

Got his messages is part of my happiness even only one message each day ahah. We don't need to keep in touch on phone everyday, so it makes us feel so missing each other when we have time to talk. I know that communication is one of the most important thing for LDR couples. Yet, I trust my boyfriend that he also need time with his friends.

Lalala...lemme show you how cute his messages for me. Check this out.

We are about 4months in relationship. He promised me that he will send me everyday good morning love messages like that pic. Wish there are 5-6-7-8-9-10-11-12 months and forever love between us. I also have one same pose with him in different place. This is it...

Both of us love photography📷❤



Chinese New Year 2017 in Indonesia

Gong Xi Fa Chai for All Chinese friends all over the world. I'm not Chinese but always got "Angpao" from my relatives. FYI, I have a lot of friends and working partner who are Chineses. Today, I got some oranges from them. My mom said that is a symbol of prosperity. 

I grew up in Javanese family but they taught me like Chinese family. We need to hard work and never give up on every struggle. 
Symbol of Prosperity
My dad always tell me that if you wanna get more, U need to do more. He used to gimme that advice when I felt down sometimes. He had been working with Chinese almost 25years, so he work crazy hard like as Chinese as well. 

My dad will always be my role model in my life. Even though I faced so many ups and down to tackle my dream. I'm solemnly swear that I won't give up on this. Life never won't let u easy to get success. I do believe on this proverb. And I do remember that if one door closed, we need to open another door. Or maybe we can open the window. Ahh..

Well, again I would like to say happy Chinese new year guys..hope you always get everything you want and you deserve. God Bless!! 

Friday, January 27, 2017

Review Wardah Exclusive Matte Lip Cream

Hello sahabat nila dimanapun kalian berada.. Buat kalian para penggila lip cream pasti ngga asing lagi sama produk terbaru Wardah yang cucok abis..Actually, I have 2 of 12 variants.. Which are Pink Me and Red-dicted. 
Red-Dicted
Dibalut kemasan yg exclusive, produk ini juga menghasilkan swatch yg sempurna. Merahnya bikin muka lebih fresh. Oh ya..yg Pink Me lupa belum ambil gambarnya. Barangnya ketinggalan dikost. At least, buat daily make up, aku lebih prefer Pink Me karena warnanya soft and pas banget buat kulitku yg sawo mateng ini.
Lip Balm Wardah
Buat kalian yang punya bibir kering, aku saranin buat pake lip balm dulu. Tau dong ya lip cream ini kan matte banget, jadi bikin bibir cepet kering. 

Ini penampakan Red-Dicted di bibirku :3
Dari beberapa jenis lip cream yang Aku tau produk wardah ini cukup terjangkau loh guys. Di Toko kosmetik langgananku cuman Rp 48.700, sedangkan lip balm wardah cuman Rp18.000.

Next time pengen banget nyoba Lip cream wardah yg nomor 12 tapi kosong mulu barangnya huhu..

Okay..that's all my review today..semoga bermanfaat.